Bluetooth oordopjes: alle voordelen voor ultiem gebruikersgemak

De tijd van de onhandige oordopjes met draden en stekkers is voorbij. De nieuwe generaties zijn al lang over op de bluetooth dopjes waarmee je zonder draad naar muziek luistert tijdens het sporten, in het openbaar vervoer of op de fiets. Moest je voorheen eerst de draad uit de knoop halen, de stekker goed in het contact doen en de draad op de juiste manier naar je oren leiden voordat je muziek kon luisteren, nu kan dat al vanaf het moment dat je de dopjes uit de verpakking haalt. En terwijl je luistert hoef je niet bang te zijn dat de draad ergens achter blijft halen en je dopjes uit je oren vallen, waarna alle ellende weer opnieuw begint. De nieuwe generatie bluetooth oordopjes heeft een aantal hele grote voordelen.

 

Oordopjes bedienen zonder je telefoon te pakken

Een goed paar bluetooth dopjes zijn te bedienen zonder dat je daar je telefoon voor op moet pakken. Met een aantal simpele signalen kun je het volume harder en zachter zetten, kun je door naar het volgende nummer en kun je je muziek of uitzending pauzeren. Dit zijn uiteraard ook oordopjes waarmee je je telefoon kunt opnemen en met iemand kunt spreken. Dat maakt ze ook uitermate geschikt voor als je in de auto zit.

 

Geen overlast voor anderen

Voorheen konden anderen mensen in huis, in de trein of in de bus nogal eens meeluisteren met wat jij draaide. Deze oordopjes waren toen nog van minder kwaliteit, wat betekende dat de muziek niet alleen je oren in ging, maar ook aan de andere kant naar buiten kon. Schaf je een kwalitatief paar draadloze dopjes aan, dan is dat niet meer zo. Niemand kan met je meegenieten en niemand kan je gesprek meeluisteren, wat ook niet onbelangrijk is.

 

Direct gekoppeld

De eerste keer dat je je bluetooth dopjes gebruikt moet je ze koppelen aan de telefoon. Daarna koppelen ze automatisch zo lang je de bluetooth functie op je telefoon aan hebt staan. Er zijn zelfs oordopjes die koppelen vanaf het moment dat je ze uit de opbergdoos haalt. Vanaf dat moment kun je ze ongeveer 6 uur gebruiken, maar dat verschilt uiteraard per oordopjes. Sommige opbergdozen fungeren als een soort powerbank waarmee je de individuele dopjes dan nog een aantal keren opnieuw kunt opladen voordat je echt een stopcontact nodig hebt. Doe je de dopjes weer in de doos, dan verdwijnt de koppeling met je telefoon net zo gemakkelijk weer.

 

Voor iedere situatie een dopje

Het is dus wel duidelijk dat draadloze oordopjes echt een uitkomst bieden en dat je nu, als je vaak naar muziek luistert, eigenlijk niet meer zonder kunt. Er zijn speciale dopjes voor sporters, en deze blijven extra goed zitten en zijn waterdicht. Er zijn ook stijlvolle en discrete dopjes die nauwelijks opvallen. Het laatste grote voordeel is dat er draadloze dopjes te krijgen zijn in alle prijsklassen, zodat je voor elk budget een geschikt product kunt vinden. Kijk ter inspiratie eens op Rolfstone.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.